burnoutcoachgent.be

home     wat is burn-out     coaching    
boek     lezing     contact

BURN-OUT EN STRESS BOEK

wat is een burn out?

Doe de burn-out test!

Burn-out en stress boek

Mijn boek "Burn-out, wat wil je mij vertellen?" verscheen jan 2018. In april 2018 volgde al snel een 2de druk. Dit boek ondersteunt mensen met een burn-out door concrete tips rond energieherstel, door inzicht te verschaffen in het mechanisme van burn out en door vaardigheden aan te leren om anders om te gaan met stressfactoren.

De nadruk ligt op het bekijken van gebeurtenissen vanuit een andere invalshoek. Zo leer je om kritisch stil te staan bij verwachtingen van anderen, maar ook bij die van jezelf.

burn-out coach Lokeren

Gegevens boek burn-out

Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste boekgegevens. Het boek is verkrijgbaar in mijn praktijk en bij de boekhandel. Je kan het boek o.a. bestellen bij Libris en Bol.com.

Kies je ervoor om meerdere exemplaren van het boek te bestellen voor de leden van je organisatie of voor de werknemers van je bedrijf, dan voorzie ik een mooie korting. Hiervoor kan je mij vrijblijvend contacteren.


Boekrecensie NBD Biblion

Drs. Ben Daeter

Steeds meer mensen gaan gebukt onder aanhoudende negatieve stress. Deze situatie kan leiden tot burn-out, een toestand van extreme uitputting met controleverlies over emoties, gedrag en mentale vaardigheden tot gevolg. De Belgische psycholoog en massagetherapeut Danny Demeersseman (1964) ondersteunt mensen met een burn-out tijdens het herstelproces en reikt tools aan om een terugval te voorkomen.

Zijn behandeling is gericht op: anders denken, anders durven voelen, andere zaken doen, waardoor men een nieuwe realiteit creëert waarin een gelukkigere manier van leven mogelijk is. Aan de hand van een vijfstappenplan, waarin wordt gewerkt aan aanvaarding, energieherstel, inzicht, nieuwe vaardigheden en terugvalpreventie, bewandelt men het pad van zelfverwezenlijking.

Werkgevers, collega's, vrienden en familieleden leren via dit boek beter te begrijpen wat iemand met een burn-out doormaakt en hoe zij een steunpunt kunnen zijn. Een nuttig boek met een literatuurlijst en overzicht van websites. Geen register. Met enkele schema's en een foto in zwart-wit.© CENTRUM DE KRACHTBRON  - 
Dendermondsesteenweg 29  -  9270 Laarne-Kalken  - 
Tel: +32 (0)474 30 85 84  -