burnoutcoachgent.be

home     wat is burn-out     coaching    
boek     lezing     contact

BURN-OUT COACHING

Unieke aanpak burn-out

Als psycholoog en gediplomeerd massagetherapeut opteer ik voor een unieke aanpak van stress en burn-out. Daar stress een invloed heeft op je denken, je emoties, maar ook op je lichaam, kies ik voor een burn-out behandeling waarbij gesprekstherapie wordt gecombineerd met ontspanningsmassage.

Door de massage kom je in een ontspannen toestand en kan je makkelijker contact maken met je gevoelswereld en uw denkpatronen. Meer informatie over mijn massagemethode vind je op www.dekrachtbron.be.

Indien je voorkeur geeft aan gesprektherapie zonder massage, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.Aanpak en preventie burn-out

Het behandelingstraject omvat vijf fasen.

In de ophelderingsfase staan we stil bij de vraag: "Wat is het NUT van burN-oUT?" Ook aan het aanvaardingsproces van deze ingrjpende wake-up call wordt ruime aandacht besteed en de impact op jouw als persoon en de invloed op jouw privésituatie.

Tijdens de oplaadfase dien je ruimschoots de tijd te nemen om jouw batterij volledig op te laden. Ik presenteer je dan een buffet met energiegevers en samen overlopen we de te vermijden lijst met energievreters. Dagelijkse regelmaat is het voornaamste ingrediënt in deze fase.

Pas als je energieniveau voldoende op peil is, gaan we van start met de ontknopingsfase. Al de facetten die samenhangen met jouw burn-out worden volledig uitgediept. Je dient nu cruciale knopen door te hakken door jouw extreme overtuigingen realistischer te maken. Bvb.: “hoe kan ik perfectie ombuigen naar efficiëntie ” of “het is fijn dat sommige mensen mij leuk vinden, maar het is normaal dat niet iedereen mij fantastisch vindt”.

In de opstartfase ga je geleidelijk weer aan de slag. Dankzij nieuwe bouwstoffen als acceptatie, zelfliefde, vergeving, dosering, mildheid, dankbaarheid, authenticiteit, moed, zelfrealisatie … krijgt jouw immuunsysteem zijn broodnodige brandstof terug, komt jouw zenuwstelsel terug in balans en daalt jouw stressniveau.

Je vindt een beter evenwicht tussen werk en privé en langzamerhand borrelt er opnieuw enthousiasme in jouw bloedvaten. Tevredenheid loert al af en toe om de hoek!

Parallel met deze opstartfase loopt de opvolgingsfase. Je houdt nauwlettend in de gaten hoe jouw nieuwe ik in staat is om negatieve stress binnen aanvaardbare perken te houden, tijdig en voldoende frequent rustige paden te bewandelen en zonder overdrijven stimulerende uitdagingen aan te gaan.

Besef dat terugval heel reëel is, maar niet rampzalig! Wees geduldig en niet overmoedig! Leer uit het verleden en uit het nu. Ontdek welke sleutels toegang geven naar echt geluk. Probeer zo slim te zijn als een ezel en stoot jezelf niet tweemaal tegen de burn-outsteen!© CENTRUM DE KRACHTBRON  - 
Dendermondsesteenweg 29  -  9270 Laarne-Kalken  - 
Tel: +32 (0)474 30 85 84  -